Installatie & Montage

Onze apparaten zijn zo gemaakt dat u ze eenvoudig zelf kunt installeren, zonder hulp van een monteur. Het is niet nodig om gaten te boren of aanpassingen aan de waterleidingen te verrichten. Het enige wat u hoeft te doen, is het apparaat aan de leiding vastmaken en vervolgens de boven- en onderhelft in elkaar te klikken. Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact en uw apparaat kan voor u aan de slag! Binnen 20 minuten heeft u alles aan de praat. Op de verpakking vindt u een duidelijke uitleg voor de montage. Natuurlijk helpen wij u desgewenst ook graag.

Waar wordt de Hydroflow geïnstalleerd?

De Hydroflow unit kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht op elk type leiding, zolang de temperatuur van de leiding de 55 °C niet overschreidt. Het materiaal van de leiding is niet relevant, omdat niet de leiding, maar het water zelf het signaal geleidt.

Uw Hydroflow apparaat wordt normaal gesproken geïnstalleerd op de plek waar het water uw huis binnenkomt, achter de waterteller en het eventuele reduceerventiel of de drukregelaar.

Tussen de Hydroflow en de boiler moeten geen andere apparaten zijn geïnstalleerd die het leidingsysteem onderbreken en hiermee de verbreiding van het elektrische signaal kunnen verhinderen.

Het Hydroflow apparaat hoeft niet perse te worden geïnstalleerd op de leiding die naar de boiler toe gaat, aangezien het elektrische signaal zich vanaf het installatiepunt in beide richtingen verbreidt.

De Hydroflow unit mag niet in een elektrische lus worden geïnstalleerd, omdat dit de werking teniet zou doen. Let vooral goed op bij de aardingsverbinding tussen de verschillende leidingen, die een dergelijke lus kunnen vormen.

Montagediagram voor de optimale plaatsing van een Hydroflow golfgenerator
Hoe wordt de Hydroflow geïnstalleerd?

Hieronder wordt beschreven hoe de Hydroflow unit moet worden gemonteerd. De afbeeldingen laten zien dat dit erg eenvoudig is.
Voor leidingen met een diameter tot 30 mm wordt een montageklem meegeleverd. Bij leidingen tussen 30-40 mm diameter wordt een onderdeel uit schuimrubber meegeleverd om het apparaat stevig op de leiding te plaatsen.

Montage van de Hydroflow apparaten voert u zelf in 5 eenvoudige stappen uit

Units voor leidingen tot 30 mm diameter:

1. Plaats de kunststof klem om de waterleiding en draai de schroef met een schroevendraaier vast.

2. Klik de bovenkant van het apparaat vast op de klem.

3. Schuif de onderste helft in de bovenste helft (let op: de splitpen moet er nog in zitten!)

4. Verwijder de splitpen uit de onderhelft. Bewaar deze pen voor eventuele latere demontage.

5. Sluit het apparaat met de meegeleverde stekker aan op een 230 V 50 Hz stopcontact.

Nu brandt het rode lampje en is uw Hydroflow actief. Soms knippert het lampje even – dit is normaal en heeft geen invloed op het functioneren van het apparaat.

Units voor leidingen tussen de 30 en 40 mm diameter:

1. Plaats het schuimstof onderdeel in de bovenste helft van de unit (eventueel bijsnijden).

2. Klem zowel de bovenste als onderste helft van het apparaat om de leiding heen aan elkaar (let op: de splitpen moet nog in de onderste helft zitten!).

3. Verwijder de splitpen uit de onderhelft. Bewaar deze pen voor eventuele latere demontage.

4. Sluit het apparaat met de meegeleverde stekker aan op een 230 V 50 Hz stopcontact.

Nu brandt het rode lampje en is uw Hydroflow actief. Soms knippert het lampje even – dit is normaal en heeft geen invloed op het functioneren van het apparaat.

Demontage van uw Hydroflow unit:

Soms is het, bijvoorbeeld bij een verhuizing of na een verbouwing, nodig om het Hydroflow apparaat te verplaatsen. U kunt het apparaat als volgt van de leiding verwijderen:

1. Trek de stekker uit het stopcontact.

2. Plaats de splitpen terug in het apparaat.

3. Schuif de onderste helft (met de richting van de leiding mee) uit de bovenste helft van het apparaat.

4.Trek de bovenhelft van de klem van de leiding.

5. Draai de montageklem los van de leiding en verwijderd het eventuele schuimstof deel.

© 2018 Maimtec B.V. | Officieel Hydropath distributeur voor de Benelux | +31 546 566 417